Peter Van Der Heijden

Gisteren legde ik tot het eind van de dag de laatste hand aan mijn nieuwste album voor uitgeverij Strip 2000, waarbij ik mijn uitgever Peter van der Heijden in de cc’s zette bij mijn mails aan vormgever Mike van Keulen, omdat hij zo enthousiast was over wat ik hem de afgelopen weken en ook nog eergisteren  had toegestuurd, niet wetende dat Peter op dat moment al heel plotseling overleden was. Ik las het toen ik, voordat ik de deur uit rende om naar Crosby, Stills&Nash te gaan luisteren, nog even snel mijn mail checkte. Een verbijsterend bericht, niet te bevatten, door het nog zo heel recente contact eergisteren, Peters leeftijd van 40 jaar en het feit dat hij net vader was geworden. Doordat Peter zo’n enthousiaste goeie vent was, die mij met zijn drive wist over te halen weer albums uit te gaan geven. Een man over wie ik aan mijn omgeving vertelde hoe blij ik met hem was, hoe snel en concreet hij was en hoe down to earth. Ik ben in een waas naar het concert geweest en heb geen seconde aan iets anders dan Peters dood kunnen denken. Het leek wel of elk nummer erover ging. Ik kende Peter nog helemaal niet lang, maar ik weet wel al zeker dat hij door heel veel mensen heel erg gemist gaat worden, mijzelf incluis. Ik wens zijn naasten heel veel sterkte toe, het is nauwelijks voor te stellen wat dit voor hen moet betekenen.