100 ste nummer Hard Gras

Begin maart 2015 verschijnt het 100 ste nummer van Hard Gras, voetbaltijdschrift voor lezers. Vanaf de oprichting door Henk Spaan en Matthijs van Nieuwkerk ben ik present met de voetbalstrip De Krijter. Samen met Peter de Wit maak ik voor de artikelen binnenin als strooigoed voetbalcartoons(die we vorig jaar hebben gebundeld in De Grap Is Rond). Dankzij Hard Gras heb ik in de loop der jaren aan tafel mogen zitten met schrijvers als Nick Hornby, Jan Wolkers, Adriaan Morrien, Anna Enquist, David Winner en Ronald Giphart, die een ritje door Amsterdam achterop mijn fiets op weg naar een Hard Gras-bijeenkomst, als een bijna-dood-ervaring heeft beschreven in een van zijn boeken. Ik heb door mijn strip in Hard Gras ook mensen letterlijk uit het veld ontmoet, zoals Louis van Gaal, Piet Keizer, Ronald de Boer, Johnny Rep en Paul Bosvelt, met wie ik enige tijd ben opgetrokken in verband met zijn interesse in tekenen. Een Hard Gras nummer is altijd de moeite waard, sommige delen hebben prijzen gewonnen, zoals “De Coolsingel Bleef Leeg” van Hugo Borst. Nummer 100 is weer zo’n aanrader.hgras 100 krijter A blogversie