Ramona

Als kids van de jaren ’60 moesten we het doen met een nog wat gebrekkige kennis van het Engels en een even krakkemikkig geluid uit onze transistorradiootjes. Daardoor drongen de Engelse teksten van de liedjes die we hoorden vaak niet helemaal tot ons door. Daar kwam dan nog de soms even gebrekkige uitspraak van de in het Engels zingende Nederlands artiesten bij. Zo weet ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet waar de Blue Diamonds het in hun monsterhit ‘Ramona’ over hebben als ze in de brug ‘I resyou de resyou’ zingen. Maar  zelfs The Beatles zorgden bij de jonge Alex van Warmerdam voor hevige verwarring waar zij zongen ‘Can Bami Love’. Mijn vriendjes en ik zongen ‘Black Plastic Bloeme’ met Santana mee en ‘Joep Got A Friend’ met James Taylor.

(en dan hebben we het nog maar niet over de Engelse grammatica van de Nederlandse bands, zoals de(overigens fantastische) Sandy Coast: ‘ True Love That’s A Wonder’. Daar braken de Engelstaligen zich dan weer het hoofd over.